Шид, 20. март 2018.

Након Новог Сада, Београда, Суботице, Крагујевца, Ниша, Краљева и Чачка, и Шид је домаћин путујуће изложбе фотографија нарушених фасада „Лице нашег дома“, као и трибине поводом недоумица у имплементацији Закона о становању и одржавању зграда, у организацији шидског Одбора Удружења професионалних управника „Професионални управници Србије“. Изложбу и трибину је отворио и присутне поздравио начелник Општинске управе, господин Ромко Папуга. У оквиру трибине, предавање су држали, уз многобројна питања заинтересованих професионалних управника и грађана, господин Остоја Дражић, дипл. правник и секретар Удружења и госпођа Радојка Радомировић, а окупљенима се у име Руководства Удружења обратио Радован Трифунов, ПР менаџер Удружења. Изложба фотографија, чији су експонати били изложени, током одржавања трибине у свечаној сали Градске управе града Краљева, је привукла велико интересовање како присутних грађана, тако и локалних медија.

Трибина и отварање изложбе фотографије Удружења – изложба ће бити присутна у холу Општинске управе Шида у току наредна три дана – су одржани у присуству уважених гостију из локалне самоуправе Шида, професионалних управника из Сремског управног округа и заинтересованих грађана. Господин Ромко Папуга се испред Локалне самоуправе у поздравном говору осврнуо на праксу одржавања зграда у Шиду и на досадашња искуства и недоумице у примени Закона о становању и одржавању зграда у циљу остваривања јавног интереса одрживог становања. О делатности Удружења „Професионални управници Србије“ и о изложби фотографија, присутнима се обратио Радован Трифунов, ПР менаџер Удружења. Путујућа изложба фотографија нарушених фасада „Лице нашег дома“, резултат је заједничког напора бројних професионалних управника и организатора професионалног управљања, чланова Удружења, широм наше земље. Изложба на јасан и недвосмислен начин шаље поруку да зграде са којих отпадају фасаде, које су наружене графитима и мета хулигана, нису најбоље место за одрастање наше деце и безбедан живот. Уколико у континуитету будемо улагали у своје зграде, оне ће добити већу тржишну вредност, а наши најмлађи сигуран и квалитетан простор за одрастање.

Предавање секретара Удружења, господина Остоје Дражића, дипл. правника, подстакло је живу дискусију везано за недоумице које се јављају у свакодневној примени Закона о становању и одржавању зграда, нарочито када је у питању пракса професионалног управљања. Предавање госпође Радојке Радомировић се односило на финансијске инструменте доступне управнику, односно професионалном управнику, у оквиру платног промета наше земље. У предавању се госпођа Радомировић дотакла и проблематике пореских обавеза стамбене заједнице у њеном пословању.

Удружења професионалних управника „Професионални управници Србије“ је републичко удружење које окупља професионалне управнике и организаторе професионалног управљања широм Србије у циљу подстицања, помагања и развијања њихове делатности. У ову сврху, Удружење пружа правну и професионално-стручну помоћ (организује семинаре, трибине и саветовања), омогућава умрежавање професионалних управника и организује промотивне активности за потребе чланова удружења.